به عقیده جیمز فورشاو، مهندس امنیت اطلاعات در شرکت گوگل، مایکروسافت در زمینه امنیتی می تواند دو قدم به جلو برداشته باشد، اما باید پذیرفت که یک قدم نیز به عقب برگشته است.
یکی از مواردی که ویندوز 10 را آماده حمله هکرها می کند، تعداد زیاد سرویس های در حال اجرا به صورت پیش فرض است. این تعداد در نسخه های قبلی ویندوز، به مراتب کمتر بود و هکرها نسبت به اکنون، گزینه های کمتری برای حمله داشتند. برای درک بیشتر، ویندوز 10 دارای 196 سرویس سیستمی و 291 درایور است که به صورت پیش فرض در حال اجرا هستند. در صورتی که این اعداد برای ویندوز 8.1، تنها 169 و 253 بودند. به گفته فورشاو، ویندوز 10 تبدیل به امن ترین سیستم عامل می شد اگر این تعداد به 150 سرویس و 238 درایور کاهش می یافت.
به گفته او، سیستم محلی در ویندوز، کلیدی ترین نقش را دارد و در ویندوز 10، سرویس های بیشتری در این سیستم اجرا می شوند. موضوعی که چندان جالب نیست.
از طرفی User Account Control که همواره مورد بحث بوده، اکنون در انجام مأموریت خود برای حفاظت از کاربران دچار مشکلاتی شده است. جیمز فورشاو عقیده دارد این قابلیت تنها برای اذیت کردن کاربران ایجاد شده است و کاربرد دیگری ندارد.
UAC با نشان دادن پیام هایی از کاربر برای اجرای برنامه هایی که نیاز به دسترسی ادمین دارند، کسب اجازه می کند، اما اکنون هکرها می توانند به راحتی از آن ها گذر کنند.
متخصصان امنیتی گوگل ادعا می کنند در حالی که به احتمال زیادی مایکروسافت، فکری به حال User Account Control و بهبود آن در ویندوز 10 خواهد کرد، این بهبودها برای کاربران ویندوز 7 و 8.1 ارائه نخواهد شد و آن ها را با مشکلات امنیتی مواجه خواهد کرد.
حوزه دیگری که مایکروسافت با اعمال تغییرات زیاد، آن را در ویندوز 10 عرضه کرده، Microsoft Edge است. این مورد نیز با وجود پیشرفت های فراوان، دارای نقص هایی است که می تواند کاربران را تهدید کند. از جمله این نقص ها می توان به پشتیبانی از Adobe Flash اشاره کرد که می تواند راه را برای سوء استفاده هکرها با استفاده از وب سایت های مخرب، باز کند.
به عقیده فورشاو، مایکروسافت می توانست گزینه بهتر را انتخاب کند و با قاطعیت اعلام کند که مایکروسافت اج، از فلش پشتیبانی نخواهد کرد، اما این کار را نکرد. در صورتی که گوگل برای کاربران مرورگر کروم، این امنیت را ایجاد کرده است.
در هر صورت، می دانیم که پروژه ویندوز 10 به پایان نرسیده و همواره قابلیت بهبود و اعمال تغییرات را دارا خواهد بود. اما مایکروسافت برای رسیدن به اهداف بزرگش، باید قدم های بزرگ نیز بردارد که همراه با دقت و جامعیت باشد.
:: موضوعات مرتبط:
آموزش ,
,
:: بازدید از این مطلب : 462
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0